Ma - Vrij : 08:45 - 17:30.
info@optifisc.nl
010 - 284 06 43
Invalid slider ID or alias.

Crowdfunding

Elke ondernemer heeft wisselende inkomsten. Uitbreidingsplannen, investeringen, overnames of andere huisvesting zijn zomaar wat zaken die we dagelijks tegenkomen en waarvoor aan Optifisc wordt gevraagd of wij kunnen helpen met de financiering.

Zo hebben we een aantal keren via crowdfunding een ondernemer in de horeca geholpen aan de verwezenlijking van zijn droom. Ook hebben we via Qredits met succes finanieringen kunnen aanvragen voor onze klanten.

Kortom: Optifisc kent de weg in financieringsland.

Wat zijn zoal de mogelijkheden?

 • Reguliere bank-aanvragen komen regelmatig voor. Wij weten wat de bank kan bieden, maar ook wat zij vraagt. Optifisc maakt uitgewerkte investeringsrapporten waarmee de bank kan beoordelen of u de rente en aflossing na verstrekking kan terugbetalen.

We hebben een directe intermediairs-aansluiting bij:

 • Crowdfundingsplatform Geld Voor Elkaar

U maakt een verhaal van uw financieringsvraag met een rente aanbod voor de inleggers.

Particulieren en beleggers leggen kleinere bedragen in. GVE toetst vooraf en regelt bij funding de administratie, de incasso en terugbetaling aan u.

Een horeca ondernemer wilde verbouwen. Hij had 150.000 euro nodig. Binnen 5 uur na publicatie was de hele lening volgeschreven en kon hij aan de slag.

 • Qredits
  Sommige branches worden door de reguliere banken niet geholpen. Qredits is een door de overheid opgezette organisatie. De overheid garandeert de gelden ook. De rente is niet heel laag.

Een Grieks restaurant hielpen wij aan een financiering via Qredits zodat hij nu een wereldzaak heeft en een verdubbeling van zijn inkomen.

Een Surinaams afhaalcentrum kreeg via Qredits een financiering voor de verbouwing van de zaak om een hogere productie te realiseren.

 • Debitroom (directe uitbetaling op basis van uw openstaande verkoop facturen).
  Verschillende van onze klanten hebben deze manier van overbruggings-financiering omarmd. Door het insturen van een inkoop of verkoopfactuur, krijgt u voor enkele maanden de financiering om die ene deal toch rond te krijgen en te kunnen leveren.  Nadat uw klant heeft betaald, lost u het leenbedrag weer af en heeft u de marge binnen.

  Een snelgroeiend installatiebedrijf in de Drechtsteden kreeg een aanvraag voor levering en montage van een aantal Airco’s in een bedrijfsverzamelgebouw. Dankzij Debitroom kon de inkoop gefinancierd worden en na ontvangst van de verkoopfactuur ook weer afgelost. Kassa !

 • Capsearch (een platform dat ons helpt om uw financieringsaanvraag tegelijk bij een aantal partijen voor te leggen en deze kunnen aangeven u hiermee te willen helpen.

Een sportschool wilde uitbreiden maar wist niet welke partij voor haar het beste was. Capsearch legde de aanvraag voor aan verschillende partijen en kon daardoor de 2 beste deals voorstellen, zodat de ondernemer zelfs nog keuze had en snel verder kon.