Crowdfunding

Optifisc is sinds 2017 partner van Geld voor Elkaar.  Via dit crowdfunding platform leent u samen met andere particulieren en bedrijven geld aan elkaar op basis van een contract. Als investeerder weet u precies waarin u investeert en wanneer de lener betaalt. Als lener bepaalt u zelf het geldbedrag, de jaarrente en de looptijd.

Crowdfunding Optifisc

In de korte periode dat Optifisc de samenwerking is aangegaan met Geld voor Elkaar zijn er twee crowdfundingstrajecten tot een goed einde gebracht. De funding voor Zalencentrum Drechtsteden was in twee uur volgeschreven en een verbouwingsfinanciering voor een ZZP’er  in de regio Rijnmond in 10 minuten. In juli hebben wij opnieuw een horeca traject voor een restaurant in Tiel van € 160.000 succesvol afgerond.

Een traject voor crowdfunding is echter niet zomaar geregeld. Geldverstrekkers willen zekerheid, informatie over de ondernemer en het doel van de investering. Veel particulieren investeren in een project met kleine bedragen van 100 tot soms 5000 euro, omdat het rendement op sparen nagenoeg nihil is. Dit vereist een  goede doordenking en voorbereiding. Al met al neemt een dergelijk project al snel 10-12 weken in beslag voordat het op de website wordt vrijgegeven.

Voordelen voor u als geldnemer:

– Grootste en meest toonaangevend crowdfunding platform in Nederland.
– Reeds 1288 bedrijven en particulieren realiseerden hun project via dit crowdfunding platform.
– Crowdfunding kan uitstekend benut worden als marketinginstrument.
– Transparant: u heeft 100% inzage in de kosten.
– Wij werken op basis van no cure no pay.
– U bepaalt zelf de hoogte van het leenbedrag, de rente en de looptijd.
– Coaching voor ondernemers die begeleiding wensen.
– Samenwerking met meer dan 500 intermediairs (accountants, financieel adviseurs).


Voor meer informatie over crowdfunding en hoe wij dit voor u in gang kunnen zetten, kunt u bellen met Herman Buyk van Optifisc (010 – 284 06 43) of u kunt een e-mail sturen naar info@optifisc.nl.