Ma - Vrij : 08:45 - 17:30.
info@optifisc.nl
010 - 284 06 43

“if your administration is a disaster,

call the master !”

OPTIFISC...

Over ons

Optifisc

U wilt iemand die ‘van wanten weet’ als het gaat om uw onderneming. En ook van fiscale uitdagingen. Of investeringsregelingen, De btw regels, jaarcijfers, loonstroken of subsidies. En financieringen. Oh ja, en corona regelingen. Het MKB (Midden en Klein Bedrijf) wil graag geholpen worden. En dat kunnen we. 

Met onze kennis van meer dan 27 jaar accountancy en een divers team van 7 mensen kunnen we u als ondernemer begeleiden in het managen van uw bedrijf. We hebben een team wat continuïteit garandeert voor uw bedrijf. 

We hebben een NOAB keurmerk. Dat is niet voor niets. Noab controleert ons of wij u wel goed bedienen, de regels volgen en u alles geeft wat er in zit. Noab ziet er op toe dat we op tijd naar college gaan om studiepunten te behalen. Actuele kennis voor uw zaken opdoen dus. 

We zijn ook gecertificeerd lid van het RB. Fiscale kennis is een must. Met onze becon aansluiting bij de belastingdienst zijn we in staat om snel te acteren. Een bezwaar tegen die boete of naheffingsaanslag, een aangifte erfbelasting, tax planning, of middeling? we weten hoe het moet. Auto van de zaak of juist in prive? Veel gevraagd. Het kan zomaar belasting besparen. 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen doen? Bel 010-2840643 voor een kop koffie en een goed gesprek. Op 1.5 meter afstand. Gratis en zonder verplichting. 

Meer dan 27 jaar ervaring

Oprichter van Optifisc Herman Buyk is al sinds 1994 werkzaam in het accountants vak. Sinds 2006 bestaat Optifisc en vanuit Rotterdam bedienen met een heel team ons klantenbestand. De branches waarvoor we werken zijn divers.

Waarmee kunnen we u helpen
De branches van onze relaties zijn divers. Of u nu een eenvoudige boekhouding heeft, complexe holdingstructuur of alleen hulp nodig heeft uw particuliere inkomstenbelasting; wij helpen u graag!

Complete dienstverlening

Wij werken voor:

ZZP Ondernemers

Particulieren

Vernnootschap onder firma

BV's

Eenmanszaken

Jaarrekeningen

Voor de IB ondernemer of ZZP-er, de starter of het bedrijf met 50 man personeel verzorgen we de jaarrekeningen. Van BV, Holding, Stichting tot Coöperatie; we verzorgen een helder rapport voor uzelf en voor uw bank.

Administratie

Belasting

Adviseren

Over ons

en wat wij belangrijk vinden...

Luisteren

Al meer dan 22 jaar ervaring

We begeleiden u

Luisteren

Het begint bij luisteren welke doelen u wilt gaan behalen. Onze belangrijkste activiteit is dan ook om eerst te luisteren. Wat is uw probleem en hoe kunnen we het oplossen.

Meedenken. Meedoen. met ons team van 7 ervaren mensen en een aantal “partners” specialisten op het gebied van accountancy, fiscaliteit, notariaat, verzekeringen of financieringen zijn we in staat snel te acteren en de regie over uw administratie en belastingzaken te nemen en te houden.

Al meer dan 22 jaar ervaring

Na 12 jaar ervaring op een accountantskantoor is ons kantoor begin 2006 opgestart in Capelle aan den IJssel, met een bestaand klantennetwerk onder de naam Buyk en Partners. Voor tal van bedrijven, instellingen en particulieren voeren wij werkzaamheden uit op accountancy gebied. Deze werkzaamheden varieren van een eenvoudige boekhouding tot een complexe holdingstructuur of een aangifte inkomstenbelasting voor de particuliere cliënt. Omdat vrijwel het gehele verwerkingsproces van boekhouding tot fiscale afwerking online verloopt kunnen we snel en vrijwel overal de online dossiers inzien en uw zaken behartigen. Dat scheelt tijd en geld. Wie mogen we bedienen? De namen zijn bij ons veilig. Met welke branches hebben we ervaring: – hondenuitlaatservice – financiele holdings – zzp-ers groenvoorziening en infra.

We begeleiden u

Het corresponderen met de belastingdienst laten onze cliënten met een gerust hart aan ons over. Door onze ingangen als geregistreerd belastingconsulent kunnen we snel zaken doen met de fiscus, en tijd is geld. Een goede adviseur kost geld, maar kan u zeker ook geld besparen.

Onze lidmaatschap van het Register Belastingadviseurs (RB) is tevens uw waarborg voor kwaliteit.

Optifisc is in 2006 gestart onder de naam Buyk & Partners, in een klein kantoor aan het Van Maerlantpark in Capelle aan den IJssel, met een team van 2 mensen. Na een paar jaar groei in clienten en personeel werd deze voormalige artsenpraktijk te klein. In 2011 verhuisden we naar de Luipaardstraat in Rotterdam. Kralingseveer is het enige stukje Rotterdam tussen twee delen van Capelle: Bedrijventerreinen Rivium en Capelle-West. Aan de rand van een woonwijk. Prachtig gelegen in het groene talud van de dijk naast de IJssel.

Het huidige pand aan de Luipaardstraat was een voormalige garage van de Avia. Deze is geheel gestript en gerenoveerd tot een modern kantoor.
Goed bereikbaar vanaf de snelweg en parkeren gratis voor de deur. (waar vind je dat nog in Rotterdam). Dboekhoudingendfdfdfdfaar werken we dagelijks met veel plezier aan onze passie: administratie, belastingen en advies.  Alles waar de ondernemer behoefte aan heeft. En meer dan dat.

Vanaf 2017 zijn wij een gecertificeerd NOAB kantoor.  Deze afkorting betekent Nederlandse Orde van Administratiekantoren en Belastingdeskundigen.  Het is een kwaliteitskeurmerk. Elke 3 jaar krijgen wij een auditbezoek en worden wij kritisch beoordeeld op wat wij doen en hoe wij dat doen. Door een externe partij. Zo wordt gekeken of wij onze scholingsverplichting op orde hebben (40 Permanente Educatie punten), of wij de verplichte aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten. Hoe wij omgaan met klant acceptatie, de regels rondom de WWFT en de AVG, de verplichte onderlinge kantoorwaarneming, om de continuiteit te waarborgen en zo nog vele facetten meer. Als dat in orde is, mag opnieuw het NOAB GECERTIFICEERD LID bord worden opgehangen.

Ook ons lidmaatschap van het RB is een belangrijke kennis-peiler. Als gecertificeerd belastingadviseurs en -consulenten moet je dagelijks bijblijven in het woud van veranderende regelgeving. Kennis is voorsprong waarmee je toegevoegde waarde voor de klant kunt bieden. Dat vereist kennis, inlevingsvermogen om dit te vertalen naar de dagelijkse praktijk van en voor de ondernemer. Het geeft ook een zorgplicht om te informeren, gevraagd en ongevraagd.  Ook het RB is kritisch op wat wij doen. Ook zij toetsen elke 2 jaar of aan de bijscholingsplicht wordt voldaan en wij nog RB kantoor mogen zijn.

“OPTIMAAL FISCAAL, een sterk verhaal” OptiFisc zegt het feitelijk al. Ervaring, kennis en kunde is bij ons in huis. De uitdaging om jezelf als toegevoegde waarde ‘terug te verdienen’ door een goed advies, een tip of een goed gesprek met een fiscale planning leidt niet zelden tot een belangrijke besparing.

“Onlangs hebben we de WOZ waardering van een woonhuis in een gemeente aangevochten en met succes weten te verlagen. Niet alleen bespaarde dat de erfgenamen meer dan 10.000 euro successieheffing, ook de jaarlijkse gemeenteheffing gingen fors en blijvend omlaag.” Van dit soort advies worden we blij. Omdat we merken dat deze zaken er toe doen. Als geregistreerd belastingconsulent bij de belastingdienst (becon nummer) hebben we directe ingangen. We weten hoe de hazen lopen en kunnen daardoor ook snel schakelen. Ook vragen we via onze fiscale software standaard uitstel aan voor het insturen van de belasting aangiften zodat de klant meer tijd heeft en wij het werk over het jaar kunnen spreiden.

Nieuwsgierig of wij ook uw fiscale zaken kunnen behartigen?  Contact of begin een chatgesprek.

Ons team

Herman Buyk
Financial Advisor/ directeur

Herman is de eigenaar en initiator van Optifisc. Als geregistreerd belastingadviseur (RB) kent hij de fiscale regels en duiding als zijn broekzak. Met meer dan 25 jaar ervaring in de accountancy een zwaargewicht die veel voor zijn klanten kan betekenen. Als vakman en als mens. Invoelend en sociaal waar het nodig is, streng als het gaat om de wet. Herman is letterlijk de manus van alles. Jaarrekeningen, belastingaangiften en advies, het coachen van klanten, eenmalig of een langere periode, hij kan het en hij maakt dromen waar. Om deze vertrouwd adviseur 3.0 kun je niet heen.

Henri van Vulpen
Register Belastingconsulent

Mijn jarenlange ervaring en mijn afgeronde studie als Register Belastingconsulent zorgen voor een betrouwbare jaarrekening én een optimale fiscale aangifte. Daarbij kijk ik ook naar te behalen belastingvoordelen. Ik denk mee bij optimalisatie van de werkprocessen, zodat de verwerking van uw administratie zo efficiënt mogelijk plaats vindt. Daarnaast vind ik het fijn om u als klant of ondernemer gevraagd of ongevraagd advies te geven over uw problemen of uitdagingen. Ik merk dat klanten waarderen dat ik hen betrokken en deskundig kan begeleiden.

Christa Verhoef
Medewerker

Ik help onze klanten aan betrouwbare jaarrekeningen, een fiscale aangifte en help hen met boekhoudkundige- en btw vraagstukken. Ik adviseer mijn cliënten over mogelijke verbeteringen

Johan van Wingerden
Boekhouder

Al jaren ben ik de stabiele kracht in de boekhouding. Ik help als gediplomeerde professional onze relaties aan een kloppende boekhouding en geef hen ook advies op BTW gebied. Ook ben ik de klanten behulpzaam bij het aanvragen van speciale regelingen zoals corona-hulp.

Paul Duinkerken

Per 2016 ben ik tot het team van Optifisc toegetreden. Mijn specialisme is het snel analyseren van data en blootleggen van verbanden daarin. Als Registeraccountant ben ik opgeleid voor het controleren van Jaarrekeningen. Maar ook fiscale aangiften kennen voor mij geen geheimen. Met plezier adviseer ik onze klanten bij efficiency en MVO vraagstukken.

N.M. Dobre
Medewerkster

Sinds 2018 werk ik bij Optifisc en help ik onze klanten om hun cijfers op orde te krijgen. Boekhoudingen kennen voor mij geen geheimen en ook voor een aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting kunt u bij mij terecht. Een BV, of eenmanszaak, VOF of stichtingen, de jaarrekening maak ik met gemak voor de klanten.

Het laatste nieuws